Eğitim Programımız

• Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  • Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  • Sınıflarımız, 20 – 24 kişiliktir.
  • Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
  • Tamamlanan öğrenim yılının sonunda, öğrencilerle toplantı yapılır ve kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ile yaz çalışma programları verilerek YIL SONU DEĞERLENDİRME SINAVLARI uygulanır.
  • Okullar açılmadan 4 hafta önce;
    • 12. sınıflarımıza DÜZEY BELİRLEME SINAVI uygulanır ve 12. sınıflarımız tam zamanlı YOĞUN PROGRAMLA eğitim-öğretime başlarlar.
    • 9, 10 ve 11. sınıflarımızın YABANCI DİL TAKVİYE ÇALIŞMALARI ile Etüt/PÇ’leri başlar.(Yabancı Dil takviyesine ihtiyacı olan öğrenciler, yönetim tarafından belirlenir ve bu öğrencilerin takviye çalışmaları yıl boyunca Cumartesi günleri devam eder.)
    • 9, 10 ve 11. sınıflarımızın Akademik Seviye Grupları takviye çalışmaları bitiminde yapılan Düzey Belirleme Sınavları‘ndan sonra belirlenir. (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Değerlendirme Sınavları da etkili olur.) Daha sonra yapılan yazılı ve deneme sınavları sonuçlarına göre yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  • Normal program, MEB’in okul açılış tarihi ile birlikte başlar.
  • Daha sonra yapılacak olan sınavlara göre, yıl sonuna kadar öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
  • Okulumuzda “Benim Geleceğim, Benim Kariyerim” etkinliği düzenlenerek alanında en iyi ve yetkin meslek sahibi duayenler, meslekleri ile ilgili öğrencilerimize bilgi verirler. Ayrıca, öğrencilerimiz için yurt içi ve yurt dışı üniversite tanıtım fuarları düzenlenmektedir.
  •  12. sınıflarımızda 5,5 gün; 9, 10 ve 11. sınıflarımızda 5 gün eğitim verilmektedir. (9, 10 ve 11. sınıflarımıza ayrıca Cumartesi günleri, sabahtan öğlene kadar etüt ve takviye çalışmaları yapılır.)
  • Yarıyıl tatilinin ikinci haftasında;
    • 11. sınıflara; yarıyıl tatilinin ikinci haftasında katılımın zorunlu olduğu Yoğun Program yapılır.
    • 9 ve 10. sınıflarda, yönetimin belirlediği öğrencilere Takviye Programı uygulanır. Takviye Programına katılımı zorunlu olmayan öğrenciler ise, isteğe bağlı olarak Problem Çözme Saatlerine katılıp, etüt alabilirler.
  • Sorgulama felsefesine dayalı olarak derslerimiz, yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışıyla, sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır.
    • Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Bilgisayar ve STEM Laboratuvarları; Müzik, Resim, Seramik ile Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri
    • Kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, oyun alanları, vb.