Yabancı Dil

• İleri düzeyde İngilizce eğitimi verdiğimiz okulumuzda, İngilizce derslerinde, Uluslararası Cambridge Programı uygulanır.
  • İngilizce öğretimikur sistemi uygulaması ile öğrencilerin düzeyine uygun bir program dâhilinde, yabancı uyruklu öğretmenler ile Türk öğretmenler tarafından verilir.
  • Öğrencilerimize, İngilizce dışında, haftada 2 saat İkinci Yabancı Dil dersi verilir.
  • Okulumuza yeni başlayacak olan öğrencilerin Yabancı Dil düzeyleriyapılacak olan Yabancı Dil sınavlarına göre belirlenecektir.
  • Yabancı Dil sınav sonuçlarına göre, eksikleri olan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine, okullar açılmadan 4 hafta önce İngilizce ve İkinci Yabancı Dil takviye çalışmaları yapılır. Yabancı dil takviye çalışmaları, okullar açıldıktan sonra da Cumartesi günleri devam eder.
  • Sene içinde yapılan yarışma ve etkinlikler ve sene sonunda yapılan Yabancı Dil Şenlikleri ile öğrencilerimiz, yıl boyunca edindikleri kazanımlarını, performanslarında sergilerler.
  • Üst düzeyde yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimiz, dil kazanımlarını katıldıkları ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalarda değerlendirirler.
  • İngilizce dil yeterliliklerini belgelemek isteyen lise öğrencilerimiz, Cambridge English Qualifications Okullar için B2 First veya 11. sınıfın sonunda IELTS sınavına girerler.
  • Öğrencilerimiz lisemizden mezun olduklarında, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi kapsamında İngilizcede “B2“; İkinci Yabancı Dilde de “A2+” düzeylerinde olurlar.