Üniversite Giriş Sınavlarına Hazırlık

MEB müfredatlarıyla bütünleştirilmiş olarak tüm derslerde, üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları, mevcut ders programlarının içinde yapılır.

Okul programımızın önemli bir parçası olan Üniversite Giriş Sınavlarına Hazırlık Programı, öğrencilerimizin herhangi bir kursa ya da özel derse ihtiyaç duymadan, hedefledikleri üniversite ve bölümlerine yerleşebilmeleri için tasarlanmıştır.

Üniversiteye Hazırlık Programında öğrenciler; sınav içeriği, test tekniği, sınav taktikleri, zaman yönetimi, meslek tanıtımı, üniversite tanıtımları, tercihler gibi konularda, rehberlik birimi ve ölçme değerlendirme uzmanları tarafından, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar bir bütünlük içerisinde uygulanan programla yetiştirilir.

Okulumuzda, MEB tarafından belirlenen haftalık ders saatlerine ek olarak;

• Öğrencilerimize, üniversite sınavlarına hazırlık için artı eğitim verilmektedir.
  • Öğrencilerimizin her dersten yapamadığı soruları sorabilecekleri GRUP PROBLEM ÇÖZMEGENEL PROBLEM ÇÖZME SAATLERİ ve ETÜTLERprofesyonel öğretmen kadromuz tarafından yapılmaktadır.
  • Bire bir ya da Grup Etüt saatlerinde, öğrencilerin anlamadığı veya eksik olduğu konular, özel ders kalitesindeprofesyonel öğretmen kadromuz tarafından anlatılmaktadır. Etüt alacak öğrencileri sınav sonuçlarına göre rehberlik birimi belirleyeceği gibi, öğrenciler kendileri de etüt talebinde bulunabilirler.
  • Grup ya da Genel P.Ç ( Problem Çözme ) saatlerinde öğrenciler, yapamadıkları soruları öğretmenlerine bire bir sorabilirler.
  • Öğrencilerimiz, Aydın ve Miray Yayınları bünyesinde, okulumuzun profesyonel öğretmen kadrosu tarafından hazırlanan dokümanları takip etmektedirler. Bu dokümanlar; Soru Bankaları, Ders İşleyiş Modülleri, Aylık Ödevler, Yarıyıl ve Yaz Ödevleri, Yaprak Testler, Deneme ve Tarama Sınavları vb.