Yabancı Dil

• İleri düzeyde İngilizce eğitimi verdiğimiz okulumuzda, İngilizce derslerinde, Uluslararası
    Cambridge Programı uygulanır
    .
  • İngilizce dersleri, yabancı uyruklu öğretmenler ile Türk öğretmenler tarafından verilir.
  • Öğrencilerimize, İngilizce dışında, haftada 2 saat İkinci Yabancı Dil dersi verilir
  • İngilizce derslerimizin dışında, 1 saat Matematik ve 1 saat
    Fen Bilimleri dersleri ile Laboratuvar çalışmaları da, İngilizce olarak verilmektedir.
  • Okulumuza yeni başlayacak olan öğrencilerin Yabancı Dil düzeyleri, Yabancı Dil sınavlarına göre belirlenir.
  • Yabancı Dil sınav sonuçlarına göre, eksikleri olan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilere, okullar açılmadan 4 hafta önce İngilizce ve İkinci Yabancı Dil takviye çalışmaları yapılır. Yabancı dil takviye çalışmaları, okullar açıldıktan sonra da Cumartesi günleri devam eder.
  • İngilizce dil yeterliliklerini belgelemek isteyen ortaokul öğrencilerimiz, Cambridge English Qualifications A2 FLYERS, A2 KEY for Schools (KET) ve B1 Preliminary for Schools (PET) sınavına girerler.
  • Öğrencilerimiz ortaokulu bitirdiklerinde, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi kapsamındaİngilizcede “B1“; İkinci Yabancı Dilde de “A2” düzeylerinde olurlar.
  • Sene içinde yapılan yarışma ve etkinlikler ile sene sonunda yapılan Yabancı Dil Şenlikleriyle de öğrencilerimiz edindikleri kazanımlarını, performanslarında sergilerler.
  • Üst düzeyde yabancı dil eğitimi alan öğrencilerimiz, dil kazanımlarını katıldıkları ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalarda değerlendirirler.