Eğitim Programımız

• Öğrenciler okulumuza SINAVLA alınmaktadır.
  • Okulumuzda, yapıcı disiplinden taviz verilmez.
  • Sınıflarımız, 20 – 24 kişiliktir.
  • Sınıflarımız çağın gereklerine uygun son teknolojik imkânlarla donatılmıştır.
  • Tamamlanan öğrenim yılının sonunda, öğrencilerle toplantı yapılır ve kendilerine, YAZ ÖDEVLERİ ile yaz çalışma programları verilerek YIL SONU HAZIR BULUNUŞLUK SINAVLARI uygulanır.
  • Okullar açılmadan 4 hafta önce; 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin YABANCI DİL TAKVİYE ÇALIŞMALARI ile Etüt / PÇ‘leri başlar. (Yabancı Dil takviyesine ihtiyacı olan öğrenciler yönetim tarafından belirlenir ve bu öğrencilerin takviye çalışmaları yıl boyunca Cumartesi günleri devam eder.)
    • 8. sınıflarımızın akademik seviye grupları, takviye çalışmaları bitiminde yapılan SENE BAŞI HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI‘ndan sonra  belirlenir. (Grupların oluşumunda, Okulumuza Giriş Sınavı ve Yıl Sonu Hazır Bulunuşluk Sınavı da etkili olur.) Daha sonra yapılan yazılı ve deneme sınavları sonuçlarına göre, yıl sonuna kadar 8. sınıf öğrencilerin grupları tekrar değişebilecektir.
    • 5, 6 ve 7. sınıflarımızda akademik seviye belirleme uygulamamız yoktur. Öğrenciler, üç öğretim yılı boyunca aynı şubede eğitimlerine devam ederler.
  • Normal program, MEB’in okul açılış tarihi ile başlar.
  • Yarıyıl tatilinin ikinci haftasında;
    • 8. sınıflara; katılımın zorunlu olduğu Yoğun Program yapılır.
    • 5, 6 ve 7. sınıflarda, yönetimin belirlediği öğrencilere Takviye Programı uygulanır. Takviye Programına katılımı zorunlu olmayan öğrenciler ise, isteğe bağlı olarak Problem Çözme Saatlerine katılıp etüt alabilirler.
  • 8. sınıflarımızda 5,5 gün (Cumartesi öğlene kadar); 5, 6 ve 7. sınıflarımızda 5 gün eğitim verilmektedir. (5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerden takviyeye ihtiyacı olanlara, Cumartesi günleri öğlene kadar ek çalışmalar yapılmaktadır.)
  • Rehberlik birimimiz tarafından, öğrencilerimizin yaş düzeylerine ve ihtiyaçlarına yönelik seminerler düzenlenir. Ayrıca, Billim Kurulumuz tarafından veli seminerleri yapılır.
  • Öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde düzenli olarak (tüm sınıflar aynı anda olmak üzere) “okuma etkinliği” gerçekleştirirler. Okunan kitapların ardından diğer derslerin kazanımlarına uygun etkinlikler yaparlar.
  • Sorgulama felsefesine dayalı olan derslerimiz, yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışıyla sınıflarda veya dersin gerektirdiği öğrenme alanlarında yapılmaktadır:
    • Matematik, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Bilgisayar ve STEM Laboratuvarları; Müzik, Resim, Seramik ile Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri
    • Kapalı ve açık spor salonları, basketbol ve voleybol sahaları, oyun alanları, vb.