GBP ve Sosyal Etkinlikler

GBP ( Gelişim ve Bilim Programı )

• Okulumuzda; hızlı öğrenenfarklı ilgi alanları ve öğrenme ihtiyaçları içerisinde olan 5 – 12 yaş öğrencilerin, potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için farklı içeriklere sahip “Gelişim ve Bilim Programı” uygulanmaktadır.
  • Programda, öğrencilerin güçlü yanlarını tanımlamak, potansiyellerini en üst düzeye taşımalarına yardımcı olmak, farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş eğitim olanakları sunarak öğrencilerin derinlemesine öğrenmelerini sağlamak ve tüm bunların yanında onların sosyal, duygusal becerileri temelinde karakter gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanır.
  • Programımıza katılmak isteyen öğrencilerin seçimibelirlenen kriterler çerçevesinde program koordinatörü ve öğretmenlerimiz tarafından yapılır.
  • Programda; Kodlama, Genetik, Zooloji, Bilim ve Deney, Astronomi, Kriptoloji, Story Design vb. ders içerikleri bulunmaktadır.
  • Programımız, Cumartesi günleri uygulanmakta olup, dışarıdan öğrencilere de açıktır.

Sosyal Etkinlikler

• Sosyal etkinlik çalışmalarındaki amacımız, öğrencilerimizin yeni ilgi alanları edinmeleri ya da var olan ilgi alanlarında gelişimlerini sağlamanın yanı sıra, kendilerinin güven ve sorumluluk duygularını geliştirerek bedensel, zihinsel ve duygusal yönden sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
  • Sosyal etkinlik çalışmalarının planlanması ve yürütülmesinde, öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve ihtiyaçları göz önünde tutulur.
  • Sosyal etkinlik çalışmalarında, alanında uzman öğretmenler görevlendirilir.
  • Öğrencilerimiz, sosyal ve kültürel amaçlı düzenlenen gezilere katılırlar.
  • Okulumuzda yıl boyunca, profesyonel tiyatro topluluklarının oyunları (İngilizce veya Türkçe) sergilenir.
  • Ana sınıflarımızda her ay eğitim programımızı destekleyecek alanında uzman olan konuklar davet edilir. Bu konuklar, öncelikle velilerimiz arasından seçilir. Ayrıca aile katılımı kapsamında gönüllü velilerimiz de sosyal etkinlik çalışmalarına katılabilir, öğrencilerimize danışmanlık ve rehberlik yapabilirler.
  • Okulumuzda sergiler, konferanslar, paneller, bilim – sanat şenlikleri, eğitim
    fuarları, kongreler, söyleşiler
    ve yazar imza günleri düzenlenir.
  • Okulumuzda her ay düzenli olarak eğitim programını destekleyen sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Gezi – gözlem çalışmalarını içeren çevre gezileri,
    tiyatro, proje çalışmaları, laboratuvar çalışmaları, mutfak etkinlikleri
    gibi
    aktiviteler uygulamalı şekilde yürütülmektedir.
  • Hafta sonu, ders dışı etkinlikler kapsamında; satranç, dans, jimnastik, koro ve
    spor takımı vb. çalışmaları yapılır.