GBP ve Sosyal Etkinlikler

Gelişim ve Bilim Programı (GBP)

• Okulumuzda; hızlı öğrenenfarklı ilgi alanları ve öğrenme ihtiyaçları içerisinde olan 5 – 12 yaş öğrencilerin, potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için farklı içeriklere sahip “Gelişim ve Bilim Programı” uygulanmaktadır.
  • Programda, öğrencilerin güçlü yanlarını tanımlamak, potansiyellerini en üst düzeye taşımalarına yardımcı olmak, farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş eğitim olanakları sunarak öğrencilerin derinlemesine öğrenmelerini sağlamak ve tüm bunların yanında onların sosyal, duygusal becerileri temelinde karakter gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanır.
  • Programımıza katılmak isteyen öğrencilerin seçimibelirlenen kriterler çerçevesinde program koordinatörü ve öğretmenlerimiz tarafından yapılır.
  • Programda; Kodlama, Genetik, Zooloji, Bilim ve Deney, Astronomi, Kriptoloji, Story Design vb. ders içerikleri bulunmaktadır.
  • Programımız, Cumartesi günleri uygulanmakta olup, dışarıdan öğrencilere de açıktır.

Sosyal Etkinlikler

• Okulumuzda sosyal etkinler aracılığı ile, öğrencilerimizin sanatta, sporda ve bilimde farklı ilgi alanları ve öğrenme ihtiyaçlarını destekleyecek çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar okul saatleri içinde kulüp çalışmalarıyla, gün ve hafta sonlarında sanat ve spor çalışmaları şeklinde gerçekleştirilir. Origami, Satranç, Atletizm, Tekvando, Yüzme, Masa Tenisi, Drama (Türkçe ve İngilizce), Müzik ve Hareket, Küçük Aşçılar, Dans, Kodlama, Jimnastik, Basketbol, Voleybol, KidsAthletics, Resim ve Plastik Sanatlar vb. çalışmalarıyla öğrencilerimizin gelişimleri desteklenir.
  • Sosyal etkinlik çalışmalarında, alanında uzman öğretmenler görevlendirilir.
  • Öğrencilerimiz, sosyal ve kültürel amaçlı düzenlenen gezilere katılırlar.
  • Okulumuzda yıl boyunca, profesyonel tiyatro topluluklarının oyunları (İngilizce veya Türkçe) sergilenir.
  • Okulumuzda sergiler, konferanslar, paneller, bilim  sanat şenlikleri, eğitim fuarları ve söyleşiler düzenlenir. Düzenli olarak yazar imza günleri yapılır.
  • Okulumuzda her ay düzenli olarak eğitim programını destekleyen sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Gezi – gözlem çalışmalarını içeren çevre gezileri, tiyatro, proje çalışmaları, laboratuvar çalışmaları, mutfak etkinlikleri gibi aktiviteler uygulamalı şekilde yürütülmektedir.
  • Hafta içi akşamları ve hafta sonu, ders dışı etkinlikler kapsamında; satranç, dans, halk oyunları, koro, jimnastik ve spor takımı vb. çalışmaları yapılır.