Olimpiyat Çalışmaları ve Stem Eğitimi

Olimpiyat Çalışmaları

Yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda seçilen öğrencilerle Proje ve Olimpiyat Hazırlık çalışmaları yapılır. Bu öğrenciler, TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmalarına ve olimpiyat sınavlarına katıldıkları gibi, çeşitli üniversitelerin proje yarışmalarına da katılırlar.

• Her yıl Kasım ayında Türkiye Liseler Arası Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması düzenlenerek tüm ülke öğrencilerine kendilerini ispatlama olanağı verilir.
  • Okulumuzda her yıl Mayıs ayının son haftası Proje Şenliği düzenlenir. Sergilenen projelerde, yeni fikirler ve buluşlar da yarışma olanağı bulurlar.
  • Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Yabancı Dil, STEM ve Bilgisayar laboratuvarlarımız uygunluk onayı almış, teknoloji ve güvenlik ekipmanlarıyla donatılmıştır.
  • Öğretmenlerimiz, laboratuvar kullanım planında gösterilen saatlerde, sınıfıyla birlikte laboratuvar çalışması yaparlar.

Stem Eğitimi

• Science (Fen)Technology (Teknoloji)Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) sözcüklerinin baş harflerinden oluşan STEM Eğitiminde, öğrenme ve analitik düşünme esas alınmış olup Bilgi Temelli Hayat Problemlerinin (BTHP) çözümü amaçlanmaktadır.
  • STEM derslerinde, öğrencilerin merakı ve yaratıcılığı desteklenerek günlük hayat problemlerine çözüm yolları bulmaları hedeflenmektedir. Bilgiyi kullanan, inovatif düşünen, iletişim becerileri yüksek ve bu yüzyılın gerçek fen okuryazarlarının topluma kazandırılması esas alınmaktadır.
  • Fen ve Anadolu Lisemizde, STEM Eğitimi: Kodlama, RobotikMekatronik3D Mühendislik, Biyo – Kimya, Arduino, Genetik Kriminoloji ve Ahşap Tasarım olmak üzere, sekiz ayrı kulüpte yapılmaktadır. Öğrenciler, teknolojik tasarımdan, DNA tespitine kadar birçok bilgiyi yaparak-yaşayarak öğrenmektedirler. Ayrıca okullarımızda yılda bir kez  STEM FESTİVALİ düzenlenir.